Gironi natuursteen sinds 1960 Brussel Hoegaarden

Gironi natuursteen. 3de generatie natuursteenbewerkers. Rotsvaste kwaliteit, steengoede afwerking. Bijna 60 jaar ervaring met natuursteen. Maatwerk natuursteen

Gironi natuursteen

Start jaren '60

Ciro Gironi

Ciro Gironi, geboren te Monghidoro Italië, kwam als jonge twintiger naar België om in de steengroeven te komen werken. Begin jaren '60 richtte hij de zaak Gironi op met als hoofdactiviteit het vervaardigen van stenen sierschouwen. Deze werden met de hand gebeiteld uit voornamelijk witte steen.

Rossano Gironi

In 1976 kwam zijn zoon, Rossano Gironi, aan het roer te staan van het bedrijf gelegen te Orsmaal, een dorp gelegen tussen Sint-Truiden en Tienen. Op dat moment telde het bedrijf 8 werknemers.

Jaren '90

Graniet

Tijdens de jaren '90, daalde de interesse naar schouwen en werd er besloten om te diversifiëren. Rossano Gironi besliste om in te spelen op de opkomende vraag naar keukenwerkbladen in graniet.

Machinepark

Er werd overgeschakeld naar een meer machinale bewerking van natuursteen en er werd geïnvesteerd in twee zaagmachines van Zattoni en Technomac die graniet konden verwerken.

Rossano & Sandro Gironi

Uitbreiding

In 1999 start de zoon van Rossano, Sandro Gironi, in het atelier. Hij legde zich toe op het verder automatiseren van het productieproces en implementeerde nieuwe technologieën. In 2002 kende de familiezaak een snelle uitbreiding en werd het vervaardigen van keukenwerkbladen de hoofdactiviteit.

Digitale freesmachine

In 2004 werd er opnieuw geïnvesteerd maar dit maal in een digitale freesmachine Omag Mill 4X. Dit bracht onze efficientie en productiekwaliteit naar een hoger niveau. Door deze investering kon het gamma producten niet alleen worden uitgebreid met onder andere massieve spoelbakken, maar ook met douchebakken en andere op maat gemaakte specifieke projecten zoals onder meer volledige badkamers in marmer.

Digitale zaagmachine

In 2009 werden verdere investeringen doorgevoerd met de aankoop van een digitale Omag zaagmachine. Deze werd speciaal aangepast door de Italiaanse fabrikant om te kunnen voldoen aan de grootte en capaciteit van de onderneming.

Sandro Gironi

Nieuw atelier & toonzaal

In 2010 neemt Sandro Gironi de leiding over en verhuisd naar een nieuw atelier met toonzaal te Hoegaarden. Een nieuwe kunstmatig samengestelde natuursteen, composiet, wordt geïntroduceerd in het productengamma.

onyx & Preciousstone

In 2015 wordt het gamma verder uitgebreid met onyx en Preciousstone. Het unieke aan deze twee steensoorten is dat ze lichtdoorlatend zijn, waardoor nieuwe toepassingen mogelijk worden gemaakt.  • Natuursteen

  • Maatwerk

  • Afwerking

  • Bewerking