Composiet is trendy kunstmatig samengeperste natuursteen Brussel

Composiet van Gironi is trendy. Composiet voelt zich thuis in elke keuken en badkamer. Composiet is een kunstmatig samengeperste natuursteen op basis van natuursteenkorrels die gebonden zijn met hars.

Composiet

Composiet vele stijlen vele toepassingen

De kleurmogelijkheden bij composiet zijn zeer uitgebreid. Alles is mogelijk. Gironi werkt enkel met de beste composiet producenten ter wereld: Silestone by Cosentino, Diresco, Caesarstone en Santa Margherita. De kwaliteit van deze merken is superieur.

Composiet

Composiet op basis van kwarts, graniet of marmer

Composiet op basis van kwarts of graniet is meer geschikt voor keukenwerkbladen, spoelbakken, badkamertabletten, wasbakken, douches en douchewanden. Composiet op basis van marmer is meer geschikt voor vloeren, trappen, plinten, dorpels, vensterbanken, tafelbladen en wandbekleding.

Eigenschappen composiet

Composiet zeer vele mogelijkheden maar minder natuurlijk

  • Vocht- en vorstbestendig

  • Zuur- en vlekbestendig

  • Krasbestendig

  • Onderhoudsarm

  • Antibacterieel

  • Minder natuurlijke uitstraling

  • Verkleurt onder invloed van UV

  • Niet hittebestendig boven de 120° Celsius omdat de hars kan verkleuren bij verbranding

composiet uitvoeringsmethoden

Er zijn 3 uitvoeringsmethoden mogelijk bij composiet

Glanzende look gebeurt door het polijsten van de natuursteen. Het oppervlak wordt hierdoor beter beschermd tegen vlekken. Gepolijste oppervakken zijn het minst vatbaar voor vuil en vetten. Krassen zullen wel vlugger zichtbaar zijn.
Matte look gebeurt door het verzoeten van de natuursteen. Het oppervlak wordt hierbij gevoeliger voor vlekken. Dit kan uiteraard opgelost worden door de steen te gaan impregneren zodat de composiet beter beschermd wordt tegen vlekken.
Ruwe look "Anticato" gebeurt door het branden van de natuursteen. Het oppervlak wordt poreuzer en is minder praktisch bij het schoonmaken. Gebrande oppervlakken zijn het meest vatbaar voor vuil en vetten.

Composiet

Ruwe look 'Anticato'

Gironi natuursteen

Glanzende look

Gironi natuursteen

Matte look

Gironi natuursteen