Marmer luxueuze uitstraling duurzaam tijdloos perfect voor badkamers

Marmer is een harde natuursteen. Algemeen wordt marmer gebruikt voor binnentoepassingen doordat marmer niet vochtbestendig is.

Marmer

Luxe voor ieder budget

Marmer associeert luxe en comfort. In de badkamer wordt er meestal geopteerd voor witte marmer, hoewel marmeren badkamers met een donkere tint huiselijker kunnen aanvoelen.

Marmer

Veel kleurmogelijkheden en structuren

Marmer heeft veel kleurmogelijkheden zoals zwart, roze maar ook groen, wit en beige. Bijgevolg kan je combineren met de verschillende kleuren, maar kenmerkend voor marmer zijn de verschillende patronen. De structuren zijn meestal geaderd of gewolkt. Het oppervlak van marmer wordt meestal gepolijst of gezoet.

Eigenschappen marmer

Marmer heeft tal van voordelen maar is minder geschikt voor buiten.

  • Luxueuze look

  • Duurzaam en tijdloos

  • Grote kleurschakering

  • Hittebestendig

  • Marmer is er voor elk budget

  • niet vorstbestendig

  • Gevoeliger voor zuren en krassen. Marmer kan hiertegen worden behandeld en beschermd

  • Elk stuk marmer is uniek waarbij je beter kan anticiperen op mogelijke vervolgprojecten

marmer uitvoeringsmethoden

Er zijn 4 uitvoeringsmethoden mogelijk bij marmer

Glanzende look gebeurt door het polijsten van de natuursteen. Het oppervlak wordt hierdoor beter beschermd tegen vlekken. Gepolijste oppervlakken zijn het minst vatbaar voor vuil en vetten. Krassen zullen wel vlugger zichtbaar zijn.
Matte look gebeurt door het verzoeten van de natuursteen. Het oppervlak wordt hierbij gevoeliger voor vlekken. Dit kan uiteraard opgelost worden door de steen te gaan impregneren zodat de marmer beter beschermd wordt tegen vlekken.
Ruwe look "Anticato" gebeurt door het branden van de natuursteen. Het oppervlak wordt poreuzer en is minder praktisch bij het schoonmaken. Gebrande oppervlakken zijn het meest vatbaar voor vuil en vetten.
Leatherlook is een vrij nieuwe techniek. Het oppervlak wordt ruw gelaten maar voelt toch zacht aan.

Marmer

Ruwe look 'Anticato'

Gironi natuursteen

Glanzende look

Gironi natuursteen

Matte look

Gironi natuursteen

Leather look

Gironi natuursteen

Open boek

Een bijzondere verwerkingsmethode is open boek. Hierbij worden twee platen, die naast elkaar in een blok natuursteen hebben gezeten, als een boek opengeklapt.

Kleurnuances en aderingen lopen dan in de verschillende platen door, wat een indrukwekkend effect geeft. Het is ook mogelijk om een open boek uit vier delen op te bouwen.


CROMARBO is een vaste leverancier van platen